Pomidorki cherry nadziane pastą z sera twarogowego i wedzonej makreli

0 (0 ocen)

  • 25 min

Rewelacyjna zdrowa przekąska ,która cieszy nie tylko oko ,ale również podniebienie.

  • 25 min

Składniki:


  • 0,5 kg pomidorków cherry
    150 g sera twarogowego półtłustego
    150 g wędzonej makreli
    0,5 małej cebuli
    3 łyżki drobno pokrojonego szczypiorku
    1 łyżka gęstej śmietany
    sól ,pieprz do smaku
    1 łyżka ziaren sezamu

Pomidorki cherry nadziane pastą z sera twarogowego i wedzonej makreli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1.Pomidorki umyć,osuszyć,z każdego ściąć wierzch .Wydrążyć środki.
    2.Oczyszczoną makrelę rozdrobnić, połączyć z serem,szczypiorem,drobno posiekaną cebulą,śmietaną oraz ziarnami.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    3.Przygotowaną pastą napełnić pomidorki.Nakryć ściętymi czubkami.
    4.Ułożyć na talerzu.Udekorować.

Komentarze

Podobne przepisy