Pomidorki ekspresówki

0 (0 ocen)

Połączenie pomidorów z czosnkiem to strzał w dziesiątkę. Do tego jeszcze ser. PYCHA!!

Składniki:

  • 0,5 kg pomidorów
    1 duży jogurt naturalny typ grecki
    2 łyżki majonezu
    2 duże ząbki czosnku
    1 op sosu sałatkowego włoskiego
    200 g sera żółtego

Pomidorki ekspresówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry.
    Pokroić na 4
  • 2. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
  • 3. Jogurt, majonez, zmiażdżone ząbki czosnku i sos do salatek wymieszaj ze sobą.
  • 4. Do miski włóż pomidory, polej sosem i bezpośrednio na to zetrzyj ser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy