Mają zaskakujący smak. Z pozoru dość nietypowe połączenie sprawiło, że całościowo ta przekąska smakuje naprawkę wybornie.
30 min
Dla 4 osób
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego 275 gram
2-3 łyżki twarogowego serka ziołowego
Kilka dużych i cienkich plastrów sera żółtego gouda
Kubeczek pomidorków koktajlowych lub innych drobnych (około 250 -300 gram)
Opcjonalnie: łyżka sezamu do posypania wierzchu szaszłyków i zioła prowansalskie
Pomidorkowe szaszłyki z serem żółtym i ciastem francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozwałkuj cienko w kształcie prostokąta i przetnij na części. Na jedną część rozsmaruj połowę serka połóż plastry sera żółtego, rozsmaruj resztę serka. Przykryj drugą częścią ciasta i dociśnij. Następnie pokrój wzdłuż krótszej części na paski o szerokości około 1-1,5 cm. Piecz przez około 10 minut w temperaturze 220 stopni, a następnie przez około5-7 minut w temperaturze 190 stopni. Jeszcze ciepłe posyp sezamem i ziołami prowansalskimi.
Komentarze