Wspaniale komponuje się ze świeżym pieczywem i byłaby fajnym pomysłem na farsz do zimnych przekąsek. Sama kasza jest bardzo zdrowa i łatwo przyswajalna przez nasz organizm.
35 min
Składniki:
(2 miseczki widoczne na zdjęciu)
100g kaszy jaglanej
40g suszonych pomidorów
1 łyżka oleju
1/4 łyżeczki wędzonej suszonej papryki
chilli (do smaku)
pieprz, sól
Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę dokładnie opłukać w zimnej wodzie (aby pozbyć się goryczki).
(Kaszę można moczyć przez 1 h w zimnej wodzie.)
Gotować (15 minut) pod przykryciem - w osolonym wrzątku.
Odstawić na 10 minut, aby doszła.
2.Po tym czasie kaszę zmiksować (np. blenderem) z resztą składników - na gładką masę.
Komentarze