Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 35 min

Wspaniale komponuje się ze świeżym pieczywem i byłaby fajnym pomysłem na farsz do zimnych przekąsek. Sama kasza jest bardzo zdrowa i łatwo przyswajalna przez nasz organizm.

  • 35 min

Składniki:

  • (2 miseczki widoczne na zdjęciu)
    100g kaszy jaglanej
    40g suszonych pomidorów
    1 łyżka oleju
    1/4 łyżeczki wędzonej suszonej papryki
    chilli (do smaku)
    pieprz, sól

Pomidorowa pasta z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1uhio04 1. Kaszę dokładnie opłukać w zimnej wodzie (aby pozbyć się goryczki).
    (Kaszę można moczyć przez 1 h w zimnej wodzie.)
    Gotować (15 minut) pod przykryciem - w osolonym wrzątku.
    Odstawić na 10 minut, aby doszła.
  • image-0j7agtp 2. Po tym czasie kaszę zmiksować (np. blenderem) z resztą składników - na gładką masę.
  • 3. Podawać z pieczywem.
    Przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy