Zupa pomidorowa z lubczykiem i czerwonym winem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewkę pokrój w plasterki, seler i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wrzuć wszystko do garnka i zalej ok. 2l wody.
2.Cebulę obierz i opiecz na ogniu, dodaj do gotującego się wywaru warzywnego. Pomidory sparz, obierz ze skórki, a następnie zblenduj razem z papryką. Wlej do garnka, dodaj suszone pomidory. Wlej wino. Całość gotuj przez chwilę..
3.Dodaj koncentrat pomidorowy. Do większego słoiczka przelej śmietanę, dodaj odrobinę gorącej zupy i dokładnie roztrzep. Wlej do garnka. Zupę przypraw do smaku przyprawami.
4.Lubczyk opłucz i drobniutko pokrój.
Zupę podawaj z makaronem, ryżem bądź grzankami, posypując lubczykiem.
Komentarze