Pomidorowa z dynią i cukinią

0 (0 ocen)

Pyszna jesienna pomidorowa z dynia i cukinią

Składniki:

  • 200 g dyni
    200 g cukinii
    1 marchewka
    1 nać selera
    1 liść pora
    5 gałązek natki pietruszki
    200 g koncentratu pomidorowego
    1/2 szk śmietany 30 %
    300 g mięsa wieprzowego
    ok. 1 l wody
    do smaku :
    sól himalajska
    pieprz czarny
    liść laurowy
    ziele angielskie

Pomidorowa z dynią i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu prawie do miękkości.
    Dodać wszystkie warzywa, liść laurowy i ziele angielskie i gotować aż warzywa będą miękkie.
    Potem doprawić do smaku i wszystko zmiksować blenderem.
    Śmietanę zahartować z odrobiną zupy i wlać ją do garnka z zupą.
    W razie konieczności jeszcze doprawić i podawać z dowolnym makaronem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy