Pomidorowa z fasolą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Dobrze się prezentuje na niedzielnym stole. Można ją jadac także z pieczywem tostowym, gdyz jest niezwykle sycąca.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 litry rosołu

    3 ziemniaki

    2 marchewki

    pietruszka

    papryka czerwona

    pół puszki czerwonej fasoli

    2 łyżki koncentratu pomidorowego

    łyzka mąki

    pół szklanki śmietany

    2 łyzki posiekanej natki pietruszki

    przyprawa uniwersalna do zup

Pomidorowa z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyśc, umyj i pokrój. Zalej bulionem i gotuj,aż będą miękkie. Fasolą odsącz z zalewy i dodaj do reszty składników. Śmietanę rozmieszaj z koncentratem i maką, wlej do wywaru, zagotuj. Dodaj przyprawę i natkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Zupa pomidorowa z fasolą