Ukończyłam szkołę gastronomiczną. Pracuję w zawodzie. Bardzo lubię wymyślać nowepotrawy i je dekorować. Przepis na pomidorową znalazłam w książce, jednak postanowiłamtrochę go urozmaicić.
Składniki:
● 4 duże ziemniaki
● 4 duże pomidory
● liść laurowy
● kilka listków bazylii
● łyżka masła
● sól
● pieprz
Pomidorowa z portugalii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, myjemy
i kroimy w kostkę. Pomidory
polewamy wrzątkiem,
przelewamy zimną wodą,
obieramy. Miąższ kroimy
w kostkę. Warzywa zalewamy
1,5 l wody. Dodajemy liścia
laurowego, doprawiamy.
Gotujemy pod przykryciem
na małym ogniu 30 minut.
2.Zupę przecieramy przez
sito, ponownie zagotowujemy.
Dodajemy masło i posiekane
listki bazylii.
Komentarze