Pomidorowa z wkładką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Kocham zupy nic na to nie poradzę .

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • pomidory z puszki krojone 300 gram
    2 marchewki
    pietruszka 100 gram
    seler 150 gram
    por 100 gram
    2 ząbki czosnku
    sól,
    pieprz zielony w ziarnach 5szt
    2 ziarenka ziela angielskiego
    listek laurowy 3 szt
    udka z kurczaka 2 szt
    do zabielenia: kefir

Pomidorowa z wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę 3 litry dodajemy warzywa umyte i pokrojone. Przyprawy ( pieprz listek laurowy , ziele angielskie) Doprowadzamy wrzenia dopiero wtedy wkładamy mięso gotujemy na małym gazie aby aby ( dobry sposób aby nam nie bulgotało tylko się gotowało w trakcie dodajemy zimną wódę mamy pewność ze rosół będzie klarowny) Dodajemy pomidory z puszki . gotujemy do rozgotowania Na koniec zabielamy kefirem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy