Pomidorowe Grzebyki

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pomidorowe grzebyki - bardzo szybko się je robi, a jeszcze szybciej znikają z talerza. Przekąska ta jest niezwykle barwna i smaczna, jeśli ktoś oczywiście lubi jajka:)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory średniej wielkości: 7 sztuk
    - jajka: 4 sztuki
    - majonez: 7 łyżeczek
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz: 1 szczypta
    - natka pietruszki do dekoracji: 7 sztuk

Pomidorowe grzebyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzebyki pomidorowo-jajeczne 1. Jajka ugotować, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić w plastry. Pomidorki umyć, naciąć w 3-4 miejscach, włożyć w każdą przegrodę po plasterku jajka, doprawić. Przed podaniem każdego grzybka obsmarować z góry majonezem, przyozdobić natką pietruszki.


Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy