Pomidorowe grzebyki - bardzo szybko się je robi, a jeszcze szybciej znikają z talerza. Przekąska ta jest niezwykle barwna i smaczna, jeśli ktoś oczywiście lubi jajka:)
Dla 7 osób
Łatwy
Składniki:
- pomidory średniej wielkości: 7 sztuk
- jajka: 4 sztuki
- majonez: 7 łyżeczek
- sól: 1 szczypta
- pieprz: 1 szczypta
- natka pietruszki do dekoracji: 7 sztuk
Pomidorowe grzebyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować, ostudzić, obrać ze skorupki, pokroić w plastry. Pomidorki umyć, naciąć w 3-4 miejscach, włożyć w każdą przegrodę po plasterku jajka, doprawić. Przed podaniem każdego grzybka obsmarować z góry majonezem, przyozdobić natką pietruszki.
Komentarze