POMIDOROWE OGÓRKI

0 (0 ocen)

Kto raz spróbuje ogórków w tej wersji,ten na pewno będzie przygotowywał je zawsze.

Składniki:



  • - dowolna ilość malutkich ogórków

    DODATKI NA 1 SŁOIK 500 ML.
    3 duże ząbki czosnku
    2 liście laurowe
    6 ziarenek ziela angielskiego
    1 duży plaster cebuli

    ZALEWA

    1 l.wody
    2 łyżki soli
    1 szk.octu 10%
    30 dkg. przecieru pomidorowego
    3/4 szk.cukru
    4 łyżeczki ostrej papryki mielonej


Pomidorowe ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.



    Ogórki umyć,czosnek obrać i pokroić w słupki.



  • pomidorowe ogórki 2.
    Każdy słoik napełnić do połowy ogórkami,włożyć czosnek,liść laurowy i ziele angielskie.Całość uzupełnić ogórkami.Na wierzchu ułożyć plaster cebuli.
  • pomidorowe ogórki 3. Wszystkie składniki zalewy zagotować i zalać ogórki.Słoiki zakręcić i pasteryzować 10 min.od momentu zagotowania się wody.

Porady

Przestudzone słoiki przechowywać w chłodnym miejscu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy