POMIDOROWE RISOTTO

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Smaczne i proste danie

Składniki:

  • 1 podwójna pierś kurczaka
    puszka pomidorów krojonych
    1 szklanka ryżu
    1-3 ząbki czosnku
    1 cebula
    natka pietruszki
    1 papryka czerwona
    ½ szklanki groszku mrożonego
    olej do smażenia
    2 ½ szklanki bulionu – może być z kostki
    sól i pieprz do smaku

Pomidorowe risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz mięso pokrojone w kostkę. Smażyć około 10 minut, doprawić solą i pieprzem. Dodać pół szklanki bulionu oraz groszek i dusić kolejne 10 minut. Dodać pomidory, paprykę i dusić jeszcze 5 minut. Ryż ugotować oddzielnie w 2 szklankach bulionu, gdy będzie miękki odcedzić i wymieszać z warzywami i mięsem. Podawać na gorąco posypane natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2014

Komentarze

Podobne przepisy