Pomidorowe rybki

0 (0 ocen)

  • 10 godz.

Ten przepis dostałam od wujka polecam wszystkim którzy uwielbiają rybki.

  • 10 godz.

Składniki:

  • 1 kg filetów rybnych solonych
    1 kg cebuli
    100 g oleju
    50 g octu
    1/2 łyżeczki cukru
    5 ziaren ziela angielskiego
    5 listków liścia laurowego
    2 ząbki czosnku
    1 mały przecier pomidorowy
    1/2 łyzeczki vegetty

Pomidorowe rybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowe rybki 1. Filety solone wymoczyć w wodzie.
  • Pomidorowe rybki 2. Cebulę obrać pokroić na pół i pokroić na talarki. Wlać olej na patelnię wrzucić cebulę i ją zeszklić. Gdy będzie już rumiana dodać koncentrat, liście laurowe, ziele angielskie, cukier, vegettę oraz pokrojone w plasterki czosnek. Gdy wszystkie składniki się połączą na sam koniec dodać ocet i chwilkę jeszcze smażyć.
  • Pomidorowe rybki 3. Filety solone pokroić na kawałki.
  • Pomidorowe rybki 4. Gdy cebula z koncentratem będzie zimna połączyć ją ze śledzmi.
  • Pomidorowe rybki 5. Następnie przełożyć ją do słoików i wstawić do lodówki najlepiej na cała noc bo wtedy jest najlepsza przejdzie wszystkimi smakami. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy