Pomidorowe skrzydełka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję codziennie, nie tylko sprawdzone dania, ale lubię również kulinarne eksperymenty. Ten przepis dostałam od przyjaciela z Armenii. Skrzydełka są niedrogie i smaczne.

Składniki:

  • ● 1 kg skrzydełek
    ● 20 dag żółtego sera
    ● słoik (200 g) koncentratu pomidorowego
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 3 łyżki oleju
    ● przyprawy: 1 łyżeczka suszonej bazylii, sól, pieprz, słodka papryka

Pomidorowe skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowe skrzydełka 1. Skrzydełka myjemy, osuszamy,
    doprawiamy i przekładamy
    do garnka.
  • Pomidorowe skrzydełka 2. W osobnym naczyniu mieszamy
    koncentrat pomidorowy
    i olej. Przygotowanym sosem
    zalewamy skrzydełka i wstawiamy
    na godzinę do lodówki.
  • 3. Na tarce o dużych oczkach
    ścieramy żółty ser.
  • 4. Skrzydełka wyjmujemy z sosu,
    układamy na blasze i posypujemy
    serem. Pieczemy około
    40 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2008

Komentarze

Podobne przepisy