Pomidorowy chłodnik

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chłodnik jest bardzo orzeźwiający. W upalne dni podaję go prosto z lodówki, z oliwkami i tostami.

Składniki:

  • ● 1,5 kg pomidorów
    ● 2 czerwone papryki
    ● zielona papryka
    ● duży ogórek
    ● główka czosnku
    ● cukier
    ● sól
    ● bazylia

Pomidorowy chłodnik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, zdejmujemy
    skórkę, miąższ przekrawamy.
    Papryki myjemy, oczyszczamy
    z gniazd nasiennych, miąższ
    kroimy w kostkę. Ogórka myjemy,
    obieramy ze skórki, kroimy
    w kostkę. Czosnek obieramy
    i przeciskamy przez praskę.
  • 2. Warzywa miksujemy, dodajemy
    czosnek, doprawiamy solą
    i cukrem do smaku. Dekorujemy
    listkami bazylii. Schładzamy

Porady

Marty Trandy Jeśli ktoś lubi potrawy bardziej przyprawione, do chłodnika może dodać trochę pieprzu

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy