Pomidory smażone w cieście

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tak przygotowane pomidory podaję zazwyczaj do mięsa i ziemniaków.

  • 20 min

Składniki:

  • 3 duże pomidory

    200 g mąki

    100 g tłuszczu

    natka pietruszki

    poł szklanki wody

    3 łyżki mleka

    2 jajka

    sól i pieprz do smaku

Pomidory smażone w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Pomidory umyć,pokroić w grubsze plastry,posypać przyprawami ,pozostawić na 15 minut,odsączyć

    2.Mąkę przesiać do naczynia,wymieszać z żóltkami,wlewać cienkim strumieniem wodę połączoną z mlekiem,dokladnie wyrobić najlepiej mikserem,wymieszać z pianą ubitą z białek,posolić ,popieprzyć i dodać sporą ilość posiekanej natki .

    3.Maczać pomidory w cieście i smażyć z obu stron na jasno -złoty kolor

Porady

Ciasto i pomidory trzeba dobrze przyprawić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy