Przepis na tą zupę znalazłam na strychu w bardzo starym zeszycie mamy.
Składniki:
2 litry wody
2 żeberka
kilka ziemniaków
3 liście z pora
pietruszka
marchew
3 duże pomidory
2 duże papryki czerwone
5 dag tartego parmezanu
szklanka kaszy jaglanej
vegeta, sól, pieprz, bazylia
Pompap z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Warzywa dokładnie myjemy. Obieramy ziemniaki, marchew, pietruszkę. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę. Wszystkie kroimy w kostkę.
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy żeberka, zagotowujemy zbieramy szumy. Wrzucamy warzywa poza papryką i pomidorem, je dodajemy po kwadransie, gotując do miękkości. Doprawiamy. Blendujemy na gładką masę. Porcjujemy , do każdej dodając łyżkę kaszy i sera.
Komentarze