Pomysł na muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotowałam aldente , przelałam zimną wodą. Szpinak podsmażyłam na patelni na oleju, dodałam sprasowany ząbek czosnku, dodałam sól, pieprz. Każdą muszelkę nadziewałam szpinakiem i układałam w wysmarowanej formie o średnicy 26 cm. Pomysł na makaron wsypałam do garnka, dodałam wodę, śmietanę, rozmieszałam dokładnie i zagotowałam.
2. Następnie wylałam sos na muszelki , posypałam serem. Na wykałaczki nadziałam pomidorki koktajlowe, plastry cukinii w formie szaszłyków, ułożyłam na torcie, dodałam plastry szynki, pieczarki, papryczki chili przekrojone na pół nadziane serem feta i wstawiłam do piekarnika na 20 minut temp 180 stopni. Po wyjęciu udekorowałam tort różą wyciętą z pomidora dużego, i gałązkami pietruszki
Komentarze