Pomysł na muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Makaron podany w innej wersji niż tradycyjnie podaje się. Torcik mojego pomysłu :-)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 400 gram makaronu muszelki
    20 dkg szpinaku mrożonego
    1 ząbek czosnku
    1 pomidor duży
    10 pomidorków koktajlowych
    1 cukinia mała
    1 papryka
    5 plasterków szynki suszonej domowej
    2 papryczki chili
    4 gałązki pietruszki
    4 wykałaczki
    1 pieczarka
    1 pomysł na makaron z serem
    10 dkg sera gouda
    100 ml śmietany 12 %
    1 kawałek sera feta
    400 ml wody
    Sól
    Pieprz

Pomysł na muszelkowy torcik nadziewany szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
makaron nadziany szpinakiem 1. Makaron ugotowałam aldente , przelałam zimną wodą. Szpinak podsmażyłam na patelni na oleju, dodałam sprasowany ząbek czosnku, dodałam sól, pieprz. Każdą muszelkę nadziewałam szpinakiem i układałam w wysmarowanej formie o średnicy 26 cm. Pomysł na makaron wsypałam do garnka, dodałam wodę, śmietanę, rozmieszałam dokładnie i zagotowałam.
  • 
tort polany sosem 2. Następnie wylałam sos na muszelki , posypałam serem. Na wykałaczki nadziałam pomidorki koktajlowe, plastry cukinii w formie szaszłyków, ułożyłam na torcie, dodałam plastry szynki, pieczarki, papryczki chili przekrojone na pół nadziane serem feta i wstawiłam do piekarnika na 20 minut temp 180 stopni. Po wyjęciu udekorowałam tort różą wyciętą z pomidora dużego, i gałązkami pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy