Ponadczasowe Parówki po Szlachecku

0 (0 ocen)

  • 1 min

Kolejne danie do słoika, ale i nie tylko;)

  • 1 min

Składniki:

  • -6 parówek
    -1 papryka czerwona
    -1 cebula duża
    -2-3 ząbki czosnku
    -1 puszka kukurydzy
    -2 marchewki
    -1 puszka fasoli czerwonej
    -1 puszka pomidorów krojonych
    -przyprawy (ja dodałam: papryka mielona ostra, czosnek mielony, wegeta, maggi, zioła prowansalskie, przyprawa do gulaszu)
    -1 kostka rosołowa
    -trochę wody
    -10 małych pieczarek
    -200 g makaronu kolanka (ugotować al`dente)
    -1/3 szkl. jogurtu naturalnego
    -łyżka mąki
    -1 łyżka zieleniny (u mnie: nać selera, szczypiorek, koperek, lubczyk)

Ponadczasowe parówki po szlachecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w grubą kostkę, paprykę oraz marchew również. Dodajemy kukurydzę i podlewamy wodą, tak do przykrycia warzyw. W DUŻYM GARNKU.
  • 2. Cebulkę i czosnek siekamy, cebulkę podsmażamy, kiedy się zarumieni dodajemy czosnek i chwilkę smażymy. Dodajemy do warzyw.
  • 3. Parówki kroimy wg upodobań (ja w plastry) i podsmażamy na patelni na złoty kolor (ja dodałam trochę przyprawy do kurczaka). Dodajemy do warzyw.
  • 4. Dodajemy makaron.
  • 5. Gotujemy na małym ogniu chwilkę, dodajemy przyprawy.
  • 6. Zabielamy jogurtem naturalnym z mąką.
  • parówki po szlachecku 7. Gorące przekładamy do słoików, zakręcamy i stawiamy dnem do góry do wystudzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy