Por w szynce

0 (0 ocen)

  • 40 min

Gotowany por to nie lada przysmak.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 duży i gruby por
    3-4 plastry dobrej szynki
    8 plastrów żółtego sera
    zioła, kolorowy pieprz
    50 g. masła

Por w szynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por kroimy na kawałki o długości ok 10 cm. Usuwamy wierzchnie warstwy warzywa, bo nawet po ugotowaniu mogą okazać się twarde. Tak więc kawałki pora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości ok. 15 minut. Następnie owijamy najpierw w plaster sera a potem szynki. Na szynkę kładziemy plasterek masła i zapiekamy 10 minut. Pod koniec wkładamy na szynkę plasterki sera do czasu jego roztopienia. Przed podaniem posypać kolorowym pieprzem lub ziołami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy