PORa na bigos!

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zazwyczaj robię jedynie z PORa i pieczarek, ale specjalnie dla Was dorzuciłam dzisiaj puleciki.Zamiast mięsa mielonego możemy wrzucić kiełbasę, parówkę, a nawet szynkę konserwową. W każdej wersji jest pyszne !

  • 60 min

Składniki:

  • -por
    -500g mięsa mielonego
    -300g pieczarek
    -dwie kostki rosołowe WOŁOWE
    -2łyżeczki koncentratu pomidorowego

Pora na bigos! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - dokładnie myjemy i kroimy por
    - dorzucamy pieczarki pokrojone w paski
    - mięso mielone przyprawiamy tak, jak na kotlety (sól, pieprz, jajko, odrobina bułki tartej) i formujemy pulpeciki
    - wrzucamy do garnka, dodajemy 2łyżeczki koncentratu pomidorowego, wrzucamy dwie kostki do smaku WOŁOWE, doprawiamy wg. uznania solą, pieprzem, wegetą,
    - gotujemy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy