Porcje pstrąga zapiekane

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pstrąg o smaku chrzanowym, czyli ryba w innej postaci.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 pstrąg
    1/2 słoiczka tartego chrzanu
    1/2 cytryny
    sól
    pieprz kolorowy mielony
    sól ziołowa
    sok z cytryny
    przyprawa do ryb

Porcje pstrąga zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrąga po oczyszczeniu i umyciu kroimy na porcje, po czym oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Odkładamy na 30 minut. Następnie skrapiamy go sokiem z cytryny. Na folii aluminiowej układamy plasterek cytryny, na cytrynę pstrąga. Rybę smarujemy tartym chrzanem. Następnie zawijamy ją w folię aluminiową. Zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut, zmniejszamy temperaturę i zapiekamy jeszcze 15- 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy