Porowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To jedna z ulubionych zup męża i synów

Składniki:

  • ● 3 duże pory (białe części)
    ● 5 cienkich kiełbasek lub parówek
    ● po 1 kostce rosołowej drobiowej i wołowej
    ● łyżka vegety
    ● 1/2 szkl. śmietany
    ● 2 łyżki mąki
    ● 2 łyżki margaryny
    ● sól
    ● pieprz
    ● 6 ziemniaków
    ● 2-3 gałązki natki pietruszki

Porowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory myjemy, kroimy i podsmażamy
    na margarynie.
    Wkładamy do garnka, zalewamy
    wodą. Dodajemy kostki
    i vegetę, gotujemy 20 minut.
    Zabielamy śmietaną
    wymieszaną z mąką. Wkładamy
    pokrojoną kiełbasę i natkę.
    Doprawiamy do smaku.
  • 2. Ziemniaki obieramy, gotujemy
    i kroimy w plastry. Porcje
    wkładamy do talerzy
    i wlewamy zupę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy