Porowe Confetti

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Makaronowe kokardki z połączeniem pora i warzyw dają nam pyszną sałatkę, którą możemy podać na różne uroczystości.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 opakowanie makaronu kokardki
    • Por
    • 1 papryka czerwona
    • Ogórek świeży
    • 5 jajek ugotowanych na twardo
    • 20 dag sera żółtego
    • 4 ogórki konserwowe
    • 3 łyżki majonezu
    • Sól
    • Pieprz

Porowe confetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • por 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy i przekładamy do miski.
    Dodajemy pokrojonego w krążki pora.
    Pokrojoną drobną paprykę
  • jajka 2. Ogórka świeżego obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
    Jajka obieramy ze skorupek i drobno siekamy.
  • majonez 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą i łączymy z majonezem.
    Dodałam jeszcze ser pokrojony w kostkę oraz ogórki konserwowe żeby wzbogacić walory smakowe.
  • salatka 4. Wszystko razem mieszamy, przekładamy do naczynia i dekorujemy.
    Sałatka gotowa.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy