Portugalska kartoflanka z chorizo

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 250 g kiełbasy chorizo
    400 g ziemniaków
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 pataty
    1 łyżka słodkiej mielonej papryki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1,5 l bulionu drobiowego
    100 g świeżego szpinaku
    sól ,pieprz

Portugalska kartoflanka z chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę pokroić w plasterki (grubą w plasterki i na 4). Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaki wraz z patatami obrać ,umyć i pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać oliwę ,podsmażyć na niej kiełbasę i wyjąć. Do tłuszczu dodać cebulę i czosnek ,poddusić. Następnie wrzucić ziemniaki ,posypać papryką ,lekko podsmażyć. Wlać bulion drobiowy i gotować pod przykryciem 25 min. 10 min. przed końcem gotowania dodać szpinak i kiełbasę. Doprawić solą ,pieprzem i papryką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy