Pory panierowane

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Mogą stanowić samodzielne danie .... Mogą być przystawką do drugiego dania....

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - por przekrojony wzdłuż ((białe części )): 2 sztuki
    - Jajko: 1 sztuka
    - bułka tarta: 6 łyżek
    - sól do smaku: 3 szczypty
    - pieprz do smaku: 2 szczypty
    - oliwa: 5 łyżek

Pory panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory oczyścić, obgotować w osolonej wodzie 5 minut. Przekroić pory wzdłuż, doprawić solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Obsmażać na oliwie po 3 minuty z każdej strony.

Komentarze

Podobne przepisy