Pory zawijane w szynkę

0 (0 ocen)

pyszna lekka zimna przekąska,

Składniki:

  • 3 pory
    6 plastrów szynki
    5 łyżek jogurtu naturalnego
    4-5 łyżek majonezu
    szczypior
    dodatki: papryka czerwona lub kukurydza
    sól, pieprz

Pory zawijane w szynkę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pory pokroić na 3 części. Wrzucić do gotującej się wody z odrobiną soli. Gotować 3 minuty. Po tym czasie wyciągnąć i odsączyć delikatnie. Gdy będą zimne zawinąć każdego pora w plaster szynki i związać szczypiorkiem.

    Jogurt połączyć z majonezem, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Polać sosem pory. Udekorować papryka czerwoną, sałatą lub kukurydza. Podawać schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy