Porzeczkowy pierniczek

0 (0 ocen)

  • 50 min

Robi furorę w całej wsi xd

  • 50 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju
    Mały słoik wiśni z wiśniówki
    Sok z pół cytryny
    3 jaja
    1 cukier waniliowy
    2 łyżeczki sody
    Pół słoika dżemu z czarnej porzeczki
    Łyżeczka kakao
    Łyżeczka cynamonu

Porzeczkowy pierniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmieszać mikserem.
  • 2. Ciasto przełożyć do wąskiej blaszki posmarowanej masłem i posypanej mąką.
  • 3. Piec około 40 minut w temp. 180 stopni Celsjusza.

Porady

Na koniec posypać można cukrem pudrem. Przepis na jedną wąską blaszke.

Komentarze

Podobne przepisy