Orzeźwiający, lekki i bardzo smaczny sernik z czarną porzeczką
Dla 10 osób
Składniki:
kilkanaście okragłych biszkoptów
1 kg sera do serników
1 łyżka cytryny
pół szklanki śmietany kremówki
200g cukru pudru + 100 g do dosłodzenia masy z przeczką
2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szklanki wrzątku
250 g czarnej porzeczki
Porzeczkowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser miksujemy z cukrem, śmietaną i sokiem z cytryny.
Dodajemy rozpuszczoną żelatynę, mieszając by nie powstały grudki.
Porzeczkę miksujemy blenderem.
Masę serową dzielimy na 2 części, do jednej dodajemy zmiksowane porzeczki.
Na biszkopty wylewamy białą masę serową, na wierzch masę z porzeczką.
Wstawiamy do lodówki na całą noc.
SMACZNEGO.
Komentarze