Posypka cukrowa domowej roboty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo prosty sposób na wykorzystanie okrawków masy cukrowej, pozostałej z dekorowania tortów.

  • 15 min

Składniki:

  • masa cukrowa
    barwniki spożywcze

Posypka cukrowa domowej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą masę cukrową łączymy z dowolnymi barwnikami. Ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Rozsypujemy na stolnicy, blacie kuchennym itp. Zostawiamy do całkowitego wyschnięcia. Przechowujemy w plastikowym pojemniku.

Porady

Kolor i wielkość posypki możemy dowolnie komponować. Wystarczy zetrzeć ją na większych lub mniejszych oczkach. Posypka musi dobrze wyschnąć zanim zamkniemy ją w pojemniku, inaczej spleśnieje.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy