Potrawka grzybowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem młodą żoną i mamą. Lubię kucharzyć i całkiem nieźle mi to wychodzi. Mąż jest zadowolony, a brzuszek mu rośnie...

Składniki:

  • ● 40 dag leśnych grzybów
    ● marchewka
    ● cebula
    ● 2-3 ziemniaki
    ● 1/2 op. makaronu świderki
    ● 2 łyżki śmietany
    ● łyżka posiekanego koperku
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki mąki
    ● margaryna
    ● pieprz
    ● maggi
    ● kostka bulionu grzybowego

Potrawka grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy i kroimy
    w ćwiartki. Gotujemy z kostką.
    Gdy zaczną mięknąć, dodajemy pokrojone
    w kostkę
    marchewkę
    i ziemniaki. Gotujemy 10 minut.
    Wsypujemy makaron. Gotujemy
    jeszcze ok. 15 minut.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i ze
    zmiażdżonym czosnkiem szklimy
    na margarynie. Przekładamy
    do grzybów. Mąkę mieszamy
    najpierw w małej ilości wody,
    a następnie z zahartowaną śmietaną.
    Wlewamy do grzybów. Doprawiamy.
    Posypujemy koperkiem.
    Podajemy z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy