2 papryki pokrojone w kostkę
puszka czerwonej fasoli
puszka pomidorów
ok 400 g mięsa np schabu lub kurczaka pokrojonego w kostkę
2 średnie cebule pokrojone w piórka
szklanka wody lub bulionu warzywnego
3 łyżki oliwy z oliwek
przyprawy do smaku: chili powinno go być ciut więcej..słodka papryka,czosnek,pieprz,ostra papryka,oregano,sól
100 g ryżu
Potrawka mexicana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przełóż do miseczki,dodaj oliwę i przyprawy,wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok godzinę.
Gotowe mięso podsmaż,dodaj połowę cebuli i paprykę. Dodaj pomidory i fasolę,duś pod przykryciem przez ok 20-25 minut.
Pozostałą cebulę podsmaż na patelni,dodaj ryż,odrobinę słodkiej papryki i bulion. Gotować aż ryż zmięknie.
Komentarze