Potrawka rybna musztardowo-maślana

0 (0 ocen)

Do przygotowania w parę chwil :)

Składniki:

  • 250 g. Morszczuka ( 3 filety)
    2 łyżki musztardy sarepskiej
    2 łyżki masła śmietankowego
    1 łyżka posiekanego koperku+ do posypana po wierzchu
    sól , pieprz , chili , czosnek granulowany

Potrawka rybna musztardowo-maślana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę myjemy ( jeśli mrożona rozmrażamy w mleku) suszymy na ręczniku papierowym. Kroimy w mniejsze kawałki , wrzucamy na patelnię Ja użyłam grillowej.Smażymy ok 5 min delikatnie co chwila mieszając.
  • 2. Do ryby dodajemy musztardę z masłem oraz koperkiem . Oprószamy przyprawami . Mieszamy dusząc ok 2-3 min aż sos się połączy i zredukuje.
  • 3. Podajemy posypaną koperkiem z ulubionymi dodatkami. U mnie z sałatką ze świeżych warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy