Potrawka z karpia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla męża Grzegorza i córeczek Julii (9 lat) oraz Justynki (2,5 roku).

Składniki:

  • 1-kg karp
    3 łyżki oleju
    por
    średnia cebula
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 szkl. bulionu
    papryka
    sól, pieprz

Potrawka z karpia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w kostkę, a pora w plastry. Cebulę siekamy i podsmażamy
    na rozgrzanym oleju. Wsypujemy pora i paprykę. Smażymy kilka minut, mieszając. Wlewamy bulion, dodajemy koncentrat. Dusimy 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Karpia filetujemy i kroimy w kawałki. Gotujemy w sosie ok. 15 minut.

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy