Moja rodzina bardzo lubi drób, dlatego też takie dania często goszczą na moim stole. Ta potrawka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, takie dania lubię najbardziej
30 min
Składniki:
70 dag piersi z kurczaka
1/2 kg pieczarek
puszka groszku konserwowego
1,5 szklanki smietany 12 %
2,5 szkklanki bulionu warzywnego
sól. pieprz. zioła prowansalskie
Potrawka z kurczaka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka kroimy w kostkę, oproszamy sola i pieprzem, obsmażamy na oleju.
Na patelnię dokładamy pokrojone w plastry pieczarki, kiedy się
delikatnie zrumienią, dolewamy bulion, wrzucamy groszek, doprawiamy do
smaku. Wlewamy też smietanę. Wszystko mieszamy, podduszamy aż sos
zacznie gęstnieć.
Komentarze