Potrawka z kuskusem, pieczarkami i gotowanym kurczakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Błyskawiczne w przygotowaniu danie, do którego przygotowania wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę. Dodatek kuskusu, pieczarek i pora sprawił, że powstało smaczne i pożywne danie.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • por 1/2 sztuki
    pieczarki 130 gramów
    ugotowane mięso z kurczaka 1 nóżka
    oliwa z oliwek 2 łyżki
    kuskus 70 gramów
    śmietana 18-procentowa 3 łyżki
    pieprz czarny
    sól

Potrawka z kuskusem, pieczarkami i gotowanym kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus wsypać do małej miseczki i zalać wrzątkiem tak, by poziom wody przekraczał poziom kaszy o około pół centymetra. Zostawić na 5 minut.
    Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pora pokrojonego w półplasterki i lekko do podsmażyć. Dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć do momentu, aż puszczą sok. Następnie dodać kawałki ugotowanego udka oraz kuskus. Dodać również śmietanę, przyprawić do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Dusić jeszcze przez około 2-3 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy