Potrawka ze schabu

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Propozycja na mięciutkie kawałeczki schabu w aromatycznym sosie, podane z ryżem i surówkami.

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab w kawałku
    - papryka czerwona i żółta
    - pieczarki
    - cebula
    - kartonik passaty pomidorowej
    - ogórki konserwowe
    - koperek
    - przyprawy: pieprz czarny i ziołowy, czosnek granulowany, sól, papryka słodka
    - troszkę mąki

Potrawka ze schabu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w paseczki, przyprawić i oprószyć trochę mąką.
    Warzywa pokroić w paski, jedynie ogórki w plasterki. Pieczarki usmażyć z cebulą.
    Rozgrzać garnek z łyżką oleju i wrzucić mięsko. Jak zacznie się rumienić dodać pieczarki z cebulą i paprykę czerwoną. Podsmażyć razem. Wlać kartonik passaty i dusić pod przykryciem z 20min. Doprawić do smaku, dodać ogórki i dalej dusić ok. 15min. Tak na prawdę żeby mięsko było miękkie. Posypać posiekanym koperkiem, zamieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy