Potrójnie czekoladowe muffiny

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Czekoladowe niebo w gębie

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • SKłADNIKI SUCHE:
    - mąka pszenna luksusowa: 1.75 szklanki
    - cukier biały: 0.75 szklanki
    - soda oczyszczona: 1.5 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - ciemne kakao do wypieków: 2 łyżki
    SKłADNIKI MOKRE:
    - jogurt natruralny: 0.5 szklanki
    - śmietana 18 % gęsta: 0.5 szklanki
    - jaja świeże: 2 sztuki
    - olej rzepakowy (lub inny roślinny): 0.75 szklanki
    DODATKOWO:
    - pralinki: 12 sztuk
    - czekolada gorzka: 50 gramów

Potrójnie czekoladowe muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z resztą suchych składników. W innym naczyniu mieszamy mokre składniki. Łączymy mokre z suchymi i prawie gotowe!
    Do formy na muffiny wkładamy papilotki i do każdej nakładamy po łyżce ciasta. Następnie do każdego gniazda wkładamy pralinkę i nakrywamy kolejną łyżką masy. Wierzch posypujemy posiekaną czekoladą. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy