Pralinki piernikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną i nałożyć pierwszą warstwę w zagłębienia silikonowej foremki do lodu. Odstawić, a kiedy zastygnie nałożyć kolejną warstwę. Czynność można powtarzać w zależności od tego jak grubą warstwę czekolady chcemy uzyskać.
2.Śmietanę kremówkę zagotować i skruszyć do niej pierniczki.
Pierniki odstawić do wystudzenia. W tym czasie powinny wchłonąć cały płyn. Rozetrzeć bądź zmiksować razem z alkoholem.
3.Masą piernikową napełniać czekoladowe zagłębienia foremki, zostawiając nieco miejsca od góry. Wyłożyć na wierzch rozpuszczoną czekoladę, zakrywając całkowicie nadzienie. Kiedy wszystko zastygnie ostrożnie wyciągnąć pralinki z foremki. Smacznego :)
Komentarze