Pralinki z migdałami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pralinki w kształcie serduszek z zatopionym migdałem w środku. Warto je przygotować dla osoby bliskiej sercu.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gram gorzkiej czekolady
    100 ml śmietanki 30 %
    pół laski wanilii
    50 ml syropu migdałowego
    24 migdały
    50 gram kakao

Pralinki z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlewamy 100 ml śmietanki i podgrzewamy ją na małym ogniu przez około minutę.

    Do ciepłej śmietanki dodajemy ziarenka wanilii, gorzką czekoladę i syrop migdałowy. Mieszamy do momentu, aż cała czekolada się rozpuści.

    Przekładamy masę do foremek i umieszczamy w środku każdej pralinki 1 migdał. Wstawiamy do zamrażarki na minimum godzinę.

    Delikatnie wyjmujemy pralinki z foremek i wrzucamy do miseczki z kakao. Obtaczamy pralinki ze wszystkim stron.

    Z podanych składników wyszły mi 24 pralinki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy