Precelki z migdalami i marcepanem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Mimo ze do Bozego Narodzenia jeszcze troche czasu ja juz zrobilam swoim lasuchom te precelki.Sa pyszne dlatego ciezko wytrzymac caly rok bez nich.Robie je na Boze narodzenie i wieszam na choince.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego w rolce,
    2 lyzeczki cynamonu,
    1 jajko,
    20 dkg marcepanu,
    2 łyzki rumu-niekoniecznie,
    10 dkg migdalow mielonych badz w platkach,
    cukier puder do posypania

Precelki z migdalami i marcepanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • precle 1. Cynamon,marcepan,jajko,migdaly,rum mieszamy na jednolita mase.
    Mase dzielimy na pol.
  • precelki tuz przed pieczeniem 2. ciasto francuskie rozwijamy,smarujemy polowe ciasta polowa masy.Ciasto z masa przykrywamy druga polowa ciasta.Nozem lub radelkiem kroimy ciasto na paski ok3 cm,
    Kazdy pasek skrecamy i zlepiemy bardzo dokladnie i mocno koncowki.
    Precle ukladamy na blaszce wylozonej papierem do pieczenia.
    Wkladamy do nagrzanego piekarnika,piec ok 10-15 min w temp 200st.,do zrumienienia.
    Po wystygnieciu precle posypujemy pudrem.
    Z drugim ciastem i polowa masy postepujemy tak samo.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy