Moja wnusia je uwielbia, a najbardziej to lubi dekorować babeczki:)
60 min
Składniki:
24 kruche spody na babeczki
marmolada do wysmarowania spodów ( około 6 łyżek)
budyń śmietankowy z cukrem + 2 pełne łyżki mąki pszennej
½ l mleka
10 dag miękkiego masła
dowolne owoce u mnie borówki i maliny (około ½ kg)
Proste babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpoczynam od przygotowania kremu. Mąkę mieszam z proszkiem budyniowym, zagotowuję 2/3 mleka, w 1/3 dokładnie rozprowadzam mąkę z budyniem, wlewam na gotujące się mleko, cały czas mieszam do momentu zagotowania. Odstawiam do całkowitego wystudzenia.
Gdy budyń jest zimny, miksuję go z masłem.
Kruche korpusy na babeczki smaruję marmoladą. Dekorator napełniam kremem i nakładam na babeczki.
2.Owoce myję i osuszam, następnie układam na wierzch ciastek. Można posypać tartą czekoladą lub posypać kakao.
Proste, ale bardzo smaczne babeczki.
Porady
Babeczki można dekorować dowolnie, masą , galaretką, czekoladą, wg smaku;)
Komentarze