Prowansalska potrawka z cukinią

0 (0 ocen)

Prosta i szybka do przygotowania. Świetnie smakuje z ryżem lub makaronem.

Składniki:

  • 3 małe cukinie
    500g piersi z kurczaka
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    300ml śmietanki 30%
    2 łyżki ziół prowansalskich
    sól, pieprz
    oliwa

Prowansalska potrawka z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić solą i pieprzem, podsmażyć z cebulą i czosnkiem na oliwie.
  • 2. Cukinię pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podlać wodą, poddusić. Do sosu dodać zioła i śmietankę, gotować do zgęstnienia, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy