Prowansalska zupa rybna

0 (0 ocen)

Zupę tą wymyśliłam dla mojej 2,5 - letniej Córeczki .Bardzo jej smakowała .

Składniki:

  • 300 g filetu z łososia

    1 bakłażan

    1 gałązka selera naciowego

    1 marchewka

    1 puszka pomidorów krojonych

    1 cebula

    2 ząbki czosnku

    2 łyżki oliwy z oliwek

    1,5 l wody

    1 łyżeczka vegety

    1 łyżeczka ziół prowansalskich

Prowansalska zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia pozbawić skóry , pokroić w kostkę .

    Cebulę i czosnek posiekać , bakłażana i seler naciowy umyć , pokroić w kostkę .

    Marchew obrać , umyć , pokroić w kostkę .

    W garnku o grubym dnie rozgrzać oliwę , zeszklić cebulę i czosnek .

    Wlać wodę i dodać pozostałe warzywa , gotować 15 minut .

    Dodać łososia , gotować kolejne 10 minut .

    Zupę doprawić vegetą i ziołami prowansalskimi .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy