Prowansalskie spaghetti

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mojemu chłopakowi bardzo smakuje to, co gotuję. Proponowany przeze mnie sos do spaghetti ma łagodny smak dzięki dodatkowi śmietany.

Składniki:

  • ● 50 dag spaghetti ● 2 cebule
    ● 80 dag mielonego
    mięsa ● 1 kg pomidorów
    ● 3 łyżeczki koncentratu
    pomidorowego ● łyżka
    śmietany 18-proc. ● zioła
    prowansalskie ● bazylia
    ● ostra mielona papryka
    ● pieprz ● sól ● przyprawa uniwersalna ●
    majeranek ● 10 dag startego
    żółtego sera ● olej

Prowansalskie spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente
    w lekko osolonej wodzie. Mięso
    podsmażamy na oleju
  • 2. Cebule obieramy i kroimy
    w kostkę. Wsypujemy do
    mięsa. Dodajemy obrane,
    pokrojone pomidory. Dusimy.
    Doprawiamy, dodajemy koncentrat
    pomidorowy, śmietanę
    i ser, mieszamy. Sosem
    polewamy makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy