Wszyscy już tęsknią za wiosną. Pojawienie się na stole prymulki wywołuje uśmiech na buzi. A tu niespodzianka , prymulka jest jadalna. To udekorowana pasta jajeczna z dodatkiem rzodkiewki , szczypiorku , roszponki.
15 min
Składniki:
•4 jajka ugotowane na twardo
•3 łyżki twarożku
•kilka rzodkiewek
•mały pęczek szczypiorku
•3 łyżki posiekanej roszponki i kilka listków do dekoracji
•pieprz młotkowany z kolendrą
•sól
"prymulka" - wiosenna pasta jajeczna śniadaniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Szczypiorek i roszponkę drobniutko posiekać.
Wszystkie składniki ze sobą połączyć i dodać jeszcze twarożek . Dobrze wymieszać . Dodać do smaku pieprz młotkowany z kolendrą i sól. Przełożyć do małej salaterki .
Udekorować roszponką i rzodkiewkami.
Smacznego.
Komentarze