"Prymulka" - wiosenna pasta jajeczna śniadaniowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min

Wszyscy już tęsknią za wiosną. Pojawienie się na stole prymulki wywołuje uśmiech na buzi. A tu niespodzianka , prymulka jest jadalna. To udekorowana pasta jajeczna z dodatkiem rzodkiewki , szczypiorku , roszponki.

  • 15 min

Składniki:

  • •4 jajka ugotowane na twardo
    •3 łyżki twarożku
    •kilka rzodkiewek
    •mały pęczek szczypiorku
    •3 łyżki posiekanej roszponki i kilka listków do dekoracji
    •pieprz młotkowany z kolendrą
    •sól

"prymulka" - wiosenna pasta jajeczna śniadaniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Szczypiorek i roszponkę drobniutko posiekać.
    Wszystkie składniki ze sobą połączyć i dodać jeszcze twarożek . Dobrze wymieszać . Dodać do smaku pieprz młotkowany z kolendrą i sól. Przełożyć do małej salaterki .
    Udekorować roszponką i rzodkiewkami.
    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy