Przecier pomidorowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Smak pomidorów dojrzewających w słońcu i świeżych ziół - nic nie zastąpi domowego przecieru!

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1kg dojrzałych pomidorów
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    świeże zioła: bazylia, majeranek, tymianek, rozmaryn (po kilka listków)
    sól i pieprz

Przecier pomidorowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić, przełożyć do garnka.
  • 2. Cebulę i czosnek obrać, pokroić, wrzucić do pomidorów.
  • 3. Dodać zioła i przyprawy.
  • 4. Dusić na wolnym ogniu przez około 1,5 godziny.
  • 5. Przetrzeć przez sito, przelać do słoików i postawić je góry dnem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy