Przegrzebki w sosie mignonnette

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nasze ulubione owoce morza

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g przegrzebków opłukanych pod zimną wodą
    2 łyżeczki czerwonego octu winnego
    1 łyżeczka musztardy Dijon
    3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
    3 łyżki posiekanej szalotki
    3/4 łyżeczki soli
    3/4 łyżeczki grubo mielonego czarnego pieprzu
    1 mały ogórek
    1/3 szklanki pokrojonej w drobno kostkę rzodkiewki

Przegrzebki w sosie mignonnette - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przegrzebki w sosie mignonnette 1. W dużej misce wymieszałem ocet, musztardę, oliwę, szalotki, sól i pieprz. Na godzinę lub dwie przed podaniem przełożyłem przegrzebki do sosu. Wymieszałem i wstawiłem do lodówki. Obrałem ogórka. Obieraczką do warzyw skroilem 6-8 długich pasków. Złożyłem razem i pokroiłem na wąskie paski. Tuż przed podaniem do przegrzebków dodałem rzodkiewkę i dokładnie wymieszałem. Rozłożyłem przegrzebki na paterze. Przykryłem paskami ogórka. Od razu podawałem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy