Przekąska pełnomorska

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Pomysł sam przypłynął do mnie. Im bardziej buja na imprezie tym ciekawsze potrawy wychodzą:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - bagietka: 1 sztuka
    - łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 1 sztuka
    - pomidory suszone w zalewie słoiczek: 1 sztuka
    - czosnek rozgnieciony: 3 ząbki
    - oliwa z oliwke: 3 łyżeczki
    - zioła (w każdej postaci): 1 szczypta

Przekąska pełnomorska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy bagietkę i opiekamy tak, aby lekko się zarumieniła. Uprzednio rozgniecionym czosnkiem nacieramy kromeczki, posypujemy ziołami i skrapiamy oliwą z oliwek (wyłącznie extra vergine, najlepiej z wczesnych oliwek dających mocny i wyrazisty smak). Na tak przygotowane pieczywo kładziemy w dowolny sposób plasterki wędzonego łososia i suszone pomidory ze słoiczka (uprzednio odsączone z oliwy za pomocą papierowego ręcznika. Całość zależnie od upodobań można przyozdobić świeżym zielonym akcentem. Nic prostszego ! Więc smacznego !

Komentarze

Podobne przepisy