przekąska z kiełków i chleba

0 (0 ocen)

  • Łatwy

pyszne, chrupiące i aromatyczne co nieco:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - papier ryżowy: 1 opakowanie
    - kromki ciemnego chleba: 2 sztuki
    - cytryna: 1 sztuka
    - kiełki lucerny: 40 gramów
    - kiełki sezamu: 40 gramów
    - twaróg wędzony: 30 gramów
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - papryka żółta: 0.5 sztuki
    - sól, pieprz, tymianek: 1 szczypta

Przekąska z kiełków i chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy,
    pokrusz chleb na patelnie,
    cytrynę sparz, zetrzyj skórkę, na patelnie,
    dodaj tymianek i wymieszaj,
    gdy chleb będzie chrupiący odstaw do wystygnięcia,
  • 2. kiełki i paprykę umyj, osusz, paprykę pokrój w kostkę,
    wymieszaj kiełki z chlebem, papryką i pokruszonym twarogiem,
    przypraw solą i pieprzem, polej łyżką oliwy i sokiem z cytryny, wymieszaj,
    każdy arkusz papieru ryżowego mocz w letniej wodzie,
    nakładaj na niego porcje kiełków i zwijaj w rulonik podwinięty z jednej strony

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy